Alku




Olen Kari Kärkkäinen ja aloitan blogin joka sivuaa enimmäkseen harrastuksiani. Tuo "Kormu" nimi joka esiintyy tässä blogissa johtaa nuoruuteeni, jossa minua jotkut lähimmät ystäväni kutsuivat tällä nimellä.
Valokuvaus
Taidemaalaus
Radioamatööri 
Radioamatööriaseman varusteet ovat radio IC-718, antenninviritin Tokyo Hy-power HC-400L. Automaatti sähkötysavain, tavallinen sähkötysavain tavallinen käsimikki ja ulkona antennit dipoli ja vertikaali 10-80 m.
3.12.21.Tässä tyylinäyte sähkötyksestä. Tämä ei mene radiota pidemmälle


3.12.21 Tuulihaukka Keiteleen Heinäsuvannon kosteikolta. Kerrankin hyvä ja tarkka kuva
4.12.2021 Harmaapäätikkakin tuli joulukuun alun pakkasilla lintulaudalle omaan pihaan
8.12.21 Keskeneräinen maalaukseni kotijoestani Akonjoesta. Vaikea aihe.
8.12.21 Tässä eräs mieliteoksiani Jyrkänkoskesta. Tämä on myyty vuosia sitten.
9.12.21 Pyrstötiainen toissa talvena omassa pihassa. Niitä oli kokonainen parvi.
11.12.21 Parhaimmat kaverini Venny ja Vinsent
12.12.21 Syksyllä maalasin pitkään keskeneräisenä olleen syksyisen järvimaiseman valmiiksi. En ole ihan kaikkeen tyytyväinen mutta välttäköön.
12.12.21 Ampuhaukka Keiteleen Heinäsuvannolla viime kesänä. Silloin oli onni mukana kuvauksissa niin sään kuin lintujenkin osalta.
12.12.21 Akonjoelle aina mieleni palaa. Siellä olen syntynyt ja edelleen tuo joki kiehtoo 
16.12.21 Kuvakollaasia erilaisissa valo olosuhteissa otettuja maisemakuvia vuosien varrelta
19.12.21 Sininen hetki kuvattuna Lumimäen päältä. Hetki oli vieläkin sinisempi jota kamera ei pystynyt taltioimaan.
27.12.21. Väisälänmäen kansallismaisemaa tornista kuvattuna. Mäen metsikköä oli möyritty motolla jonkin aikaa sitten. Elikkä heippa kansallismaisema.
27.12.21 Talvinen Akonjoki maalaus. Erittäin vaikea aihe. Voi olla että muutan vielä jotain, mutta muuttaako se mitään?
1.1.2022 Iisalmi. Selkeää ja kevät tulee...
4.1.22 Runninjoki on kaunis joki jossa tapaa usein koskikaroja talvella. Myös saukosta sain hyviä kuvia 2v. sitten

5.1.22. Tässä minun "karjaani" Akonjoelta kuvattuna viime keväänä. Hirvet tulevat usein myös talvilaitumelle Akonjoelle
7.1.22. Lumimäki on nimensä mukainen näin keskitalvella. Joskus tykkylunta kertyy liikaakin ja puut eivät kestä kuormaa. Kuvattu päiväyksen mukaan
7.1.22. Nämä olivat ensimmäiset haikarat jotka sain ikuistettua kameralla. Tämä porukka oli Viannankoskella Maaningalla. Olkaa hyvä harmaahaikarat kesä 2019.
10.1.22. Kyykäärmeitä tapaa Akonjoella kesäisin usein. Käärmeet lisääntyivät kun maanviljelys loppui ja kylä tyhjeni. Minulle käärmeet eivät ole ongelma. En tapa niitä sieltä salolta koska ne hävittävät myyräkantaa. Tämän käärmeen kuvasin Akonjoelta.
11.1.22. Viime kesänä huomasin lintuyhdistys Kuikan sivuilta että kattohaikara oli nähty Vieremän Nissilässä. Siellähän niitä oli 3kpl erään talon takapihalla. Hieno lintu. 
11.1.22. Tämä kuva kalasääksistä on mielestäni hienoin kuva mitä olen saanut linnuista kuvattua. Sääksen poikaset olivat juuri lähdössä pesältään 2019 Jyrkän Kiltuanjärveltä. Kuvattu pitkällä objektiivilla ettei pesintä häiriintyisi.
12.1.22. Radioyhteys sotilasradiomatöörikutsun OI6VKL kanssa jonka sijainti on Tikkakoski. Oma kutsuni on OH7MYK. Sähkötys sujuu vielä hyvin kun se kerran kunnolla opetettiin armeijassa.  Tässä radioyhteydessä annetaan kuuluvuusraportti ja kiitetään yhteydestä. 




18.1.22. Akonjoellakin on ylläpitämäni linnunruokinta paikka. Lintuja on paljon ja olen iloinen että siellä käy myös ruokailemassa hömötiaisia joka on jo Suomessa silmälläpidettävä laji harvalukuisuuden vuoksi
19.1.22. Puukkojakin on tullut joskus tehtyä. Terät ovat valmisaihioita ja osin tupetkin, mutta mukava sivuharrastus.

20.1.22. Varpuspöllö. 2017 tammikuussa olin Akonjoella laavulla iltahämärissä. Huomasin jonkun tumman möykyn linnunruokintapaikalla maassa. Kävelin sitä kohti ja möykky lehahti lentoon ja istahti puunoksalle. Varpuspöllöhän se oli ja mieluinen tuttavuus.Tässä kuvaani pöllö 🙂

20.1.22. Lapinpöllöön törmäsin 2018 tammikuussa lähellä Tuovilanlahtea. Iso ja kaunis pöllö. Olin kuitenkin kuvannut kyseisen lajin jo aikaisemmin Koivujärvellä.
21.1.22. Pohjoisvuori lähellä Iisalmea on paikka jota moni paikkakuntalainenkaan ei tiedä. Kannattaisi tutustua. Kuvattu vuonna 21 kevättalvella
22.1.22. Susi  eläin joka jakaa mielipiteitä jyrkästi. En ota siihen nyt kantaa mutta eräänä elokuun iltana 2017 minulla oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua suteen. Susi jolkotteli tietä pitkin meitä päin koska oli kiinnostunut tienvieressä olevasta jäniksestä. Sain siitä erittäin huonon kuvankin koska silloin kuvauskalustoni ei ollut nykytasoa. Tässä tämä kuva
26.1.22. Taivas ja vesi ovat mielestäni aina vaikeita maalata. Tässä talvimaiseman kaksi eri versiota josta harmaampi jää hiukan muunneltuna näkymään.
27.1.22. Vinsent ja Venny olivat valmistautumassa yövuoroon kun häiritsin niiden unta ja näppäsin kuvan. Ne nukkuvat usein vanhassa pärekorissa saunan eteisessä
27.1.22. Merikotka. Kyseinen lintu tuli nähtyä samana päivänä useampaankin otteeseen kesällä 2021 Hailuodossa. Komea lintu ja olen iloinen että kanta on elpynyt.
27.1.22. Ilves. Ilveksen olen nähnyt ja kuvannutkin Akonjoella joitakin kertoja. Tässä riistakameran kuvassa ilves ottaa kiinni jotakin, ilmeisesti jäniksen.
27.1.22. Karhu. Karhuja liikkuu Akonjoen läheisyydessä jonkin verran. Jäljet olen nähnyt moneenkin kertaan, mutta itse karhua en ole livenä nähnyt. Riistakameraan karhu oli kuitenkin kuvautunut.
31.1.22. Pitkästä aikaa tämä komea eläin oli kuvautunut riistakameraan Akonjoella. Oli sitten oikein poseerannut kameralle. 
2.2.22. Pyyn poikanen Uuranholi Jyrkkä. Pyy on persoonallinen paikkalintu ja on pysynyt kohtalaisen runsaslukuisena täällä Ylä-Savossakin. Tämä kuva on otettu kesällä 2020.
2.2.22. Kaarnavene Tiilikan kansallispuistossa. Joskus Tiilikalla vaeltaessa vuolin kaarnaveneen joka ui kuin uikin ja lähti tuulen mukana joelle. Tämän kuvasi silloinen naiskaverini. Aika hyviä kuvia.
2.2.22. Tässä on vanha ilmakuva kotipaikastani todennäköisesti 60-luvulta. Tätä voi kuvata kahdella sanalla. Kehitys ja rappio. 
3.2.22. Valo alkaa lisääntymään nyt huimaa vauhtia ja se on mukavaa. Pidän keväästä. Tämä on kuvattu päiväyksen mukaan elikkä tänään Talaskankaalla.
3.2.22. Nyt ollaan tässä vaiheessa maalauksessa joka esittää lunta ja pakkasta 🙂

4.2.22. Laavu tai kota, ihan miten haluaa on täysin yöpymiskelpoinen paikka Akonjoella. Rakensin sen melkein paljain käsin v.2017. Leewi koira oli aina mukanani rakennushommissa. Leewiä kohtaan haikeita muistoja. Mutta hyvä kun tuli rakennettua. 
5.2.22. Kesäyö suomessa. Se on asioita joita en vaihtaisi mihinkään. Tästä kuvasta voit tuntea kesäyön tuoksun ja kaiken sen tunnelman mitä siihen liittyy.
Kuva on otettu en edes muista mistä koska silloin liikuttiin ympäri savoa 🙂
7.2.22. Kesäilta Sukevan vankilan entisillä pelloilla. Raudanjoen varren kosteikko samaisilla pelloilla on merkittävä lintujen bongaus kohde täällä päin.
9.2.22. Vähän edistystä. Maalia on kulunut paljon, mutta valmis ei ole vieläkään.
9.2.22. Sissiradisti. Olen ylpeä saamastani koulutuksesta Suomen puolustusvoimissa. Kerrankin olin jossakin hyvä...sähkötys 💪
9.2.22. Tämä kuva on juuri ennen juhannusta kovan ukkoskuuron jälkeen Manamansalossa. Hieno yö hyvässä seurassa 2021.
10.2.22. Ahman jäljet Kumpumäellä. Ahma oli liikkunut edellisenä yönä vilkkaasti. Toivottavasti ruokaakin löytyi. 
10.2.22. Valokuvaus on tällä hetkellä ehkä mieluisin harrastus. Siinä oppii niin monia asioita luonnosta ja saa samalla ihan sitä itseään, raitista ilmaa. Tässä kuva metsä kirvisestä viime kesänä (2021)
13.2.22. Myllykoski Sukeva. Koski on saanut talvisen kuorrutuksen ja koskikarakin oli paikalla.
17.2.22. Kanahaukka Akonjoella pyysaaliin kimpussa. Olin tänään jälleen onnekas kun satuin paikalle oikealla aikaa.
18.2.22. Nyt se on valmis. Kerrankin itse ainakin tykkään. Kamera korostaa värejä mutta kannattaa tulla katsomaan livenä...ainakin Iisalmen kansalaisopiston kevätnäyttelyssä.
25.2.22. Joskus tein radioamatöörien QSL-kortin omasta maalaukseni kuvasta. Taisinpa lähettääkin niitä jokusen.
4.3.22. Pieni käpylintu on kaunis koukkunokka ja välillä luulin että laji on hävinnyt täältä Pohjois-Savosta. Onneksi ilmeisesti johtuen hyvästä käpyvuodesta käpylintuja näkee useinkin. Tässä uros käpylintu Sukevalta
4.3.22. Teerikanta on tällä hetkellä hyvällä tolalla Pohjois-Savossa muutaman huonon vuoden jälkeen. Akonjoella laskin n.30 yksilön parven 28.2.22.
5.3.22. Tämäkin maalaus on haastava. Oikeastaan rakennuksien seinissä on jo niin paljon eri värisävyjä että hirvittää. Mutta periksi ei anneta
9.3.22. Vinsent kissa on musta kuin noki. Erittäin ihmisrakas ja mukava kissa. Ei tykkää pakkasesta 🙂
10.3.22. Joka viikko tulee jotain uutta maalaukseen joka nyt on työn alla. Olen kyllä tyytyväinen alkuun.
17.3.22. Kuutamo yö. Kirkkaan täyskuun aikaan talvella on satumainen tunnelma. Lapsena ei talvisin muuta valoa ollut pimeinä talvi-iltoina kuin kuutamo kun sen aika oli. Tämä kuva on otettu 16.3.22. Porovedentie Iisalmi
17.3.22. Ruuan valmistus. Ruuan laitosta tuli vaimoni kuoleman jälkeen lopulta yksi mieliharrastuksistani. Paljon ja monenlaista on tullut kokeiltua ja hyvääkin on tullut. Tässä intialainen risotto.
20.3.22. Joskus rakensin tuulihaukoille pesäpöntön Akonjoelle. Oravat ovat ottaaneet sen pesimis paikakseen. Pääasia että on käyttöä.
20.3.22. Jäniksiä on ollut paljon tänä talvena Ylä-Savossa. Tänään törmäsin useampaankin yksilöön. Myös riistakamerat ovat kuvanneet paljon jäniksiä.
30.3.22. Valmiina Iisalmen kansalaisopiston kevätnäyttelyyn. Olen jokseenkin tyytyväinen tulokseen.
8.4.22. Vinsentti on musta kuin yö. Maalasin siitä taulun koska aihe kiiltoineen oli kiehtova
16.4.22. Lintujen muutto on kovassa vauhdissa. Toivottavasti saan bongattua uusia lajeja tänä keväänä. Tässä kuvia kottaraisista tältä päivää.
26.4.22. Kevätmuutto vain kiihtyy. Eilen näin Nerkoolla pikkujoutsenen joka on uusi laji minulle. Tosin tänään on vähän takatalven tuntua ilmassa
5.5.22.  Kauriilla on kova talvi takana. Onneksi 4.5. nähtiin useita yksilöitä eri paikoissa. Hieno eläin ja hyvä että monet ihmiset auttavat niitä talven yli ❤
11.5.22. Kevät on kiireistä aikaa linnuista kiinnostuneille. En ole kerennyt päivittää tätä blogiakaan. Eilen näin taivaanvuohien kosiomenoja livenä. Tässä taivaanvuohen selffie Akonjoella 10.5.22.
25.4.22. Kevät on muuttumassa kesäksi. Suomen luonto alkaa olla kauneimmillaan. Minun mielenterveydelleni tämä on parasta terapiaa. Muuttolintuja on paljon ja ovat jo pesitymässä/pesiytyneet. Tässä pajulintu eiliseltä illalta
26.5.22. Mukava tapaaminen pitkästä aikaa Sukevan vankilan takametsistä. Tuijoteltiin hirven kanssa tovi ja lisäksi se näytti olevan kiinnostunut isosta hanhiparvesta joka oli syömässä pellolla.
5.6.22. Hieno auringonlasku. Kännykän  kamera hieman liioittelee värejä mutta kyllä värit olivat mahtavat
12.6.22. Telkkäpoikue Akonjoella. Nätti porukka. Joka kesä pesii samaan paikkaan.
13.6.22. Töyhtöhyypillä oli paljon poikasia Akonjoen pelloilla. Nätti untuvapallo
3.7.22. Kesällä en kerkeä keskittymään blogiin mutta tässä muutama kuva kesästä. Ritariperhonen Laakajoensuu Jyrkkä. 
Sama Laakajoen reissu. 3.7.22. 
Hirvi Sukeva. 
Edelleen 3.7.22 Koppelo Jyrkkä Sukeva tie.
11.7.22.
Erikoinen auringonlasku ihan tästä omasta pihasta kuvattuna.
2.8.22.
Väliä vain tulee uusiin päivityksiin. Laitan nyt kuvan perhosesta, ohdakkeesta js kärpäsestä. Siinä on oma symbioosinsa
8.8.22. Akonjoki.
Tuulihaukka näyttäytyi 6.8. yhtä kauniina kuin ennenkin. 
15.8.22 Aina yhtä haikeaa kun pääskyset alkavat kokoontua etelään muuttoa varten. Talvi on pitkä ja jo tässä iässä alkaa ajattelenaan vieläkö nähdään pääskyset.
19.8.22. 
Neitoperhonen Sukeva Akonjoki. Perhosia oli paljon Suruvaippoja, suokeltaperhosia ym. Silmien ilo
25.8.22. 
Tosi hyviä lintubongauksia Sirpan kanssa tänään. Ensin jalohaikara Maaningalla ja sitten punajalkahaukka Sukevan Somerokoskella. Lisäksi paljon muitakin haukkoja 🙂
10.9.2022
Ankaran koronan vuoksi kuvaukset ovat jääneet väliin. Mutta tänään sentään jotain. Metsäkauriita Sukevan vankilan pelloilla.
17.10.22. Blogin päivittäminenkin on jäänyt sairastellessa vähemmälle. Tuo pitkittynyt korona vie voimat. Tässä kuitenkin hyvä  harvinainen lintu bongaus 9.10.22. Tiibetinhanhi Tavisalmi Maaninka
17.10.22. 
30.9.22. Käytiin kuitenkin Sirpan ja Rauha-koiran kanssa Tiilikan kansallispuistossa patikoimassa. Tässä Rauha neiti porkkaamassa Tiilikassa 🙂
17.10.22. Ai niin. Hieno bongaus Kokkolan rannikolta oli 23.9.22. ristisorsa. Siinä se vaan 200 lintulajin tunnistamisen raja lähestyy 😁
17.10.22. Lisäksi nähtiin 23.9.22. metsäpeuroja Perhon lähellä pohjanmaalla. Komea tokka. 11 kpl.
17.10.22.  6.7. tavattiin vanhojen hyvien työkaverien kanssa terassilla. Hauskaa oli jopa niin hauskaa että pyöräily kotiin ei onnistunut 😅
19.10.22. Välillä muutakin kuin lintuja. Kuvasin tänään rapistuneen tanssilavan jossa minäkin kävin nuorena tansseissa. Takkolava Sonkajärventien varrella.

Kuvia kotoa. 9.11.22. Joulukaktus joka on  jo aika vanha (80-luvulta). Olen jaksanut hoitaa sitä vaimoni kuoleman jälkeenkin ja tulos on hyvä. Venny toimii hortonomina 😁
16.11.22. Kyllähän tytär on tällä hetkellä tärkein ihminen elämässäni. Isäinpäivänä juotiin kakkukahvit ja liitteenä kuva lahjasta josta tietää että tytär arvostaa luonto harrastustani ja ihmisten omin käsin tekemää työtä. Elikkä  erään taiteilijan itse kuvioima tyynyliina.
15.12.22.
Taas pitkä väli blokkaamisessa. No talvi on hiljaista aikaa lintukuvaajan näkökulmasta katsoen. Myönnän, en ole talvi-ihminen. Tässä kovin talvinen kuva kuitenkin. Lumimäki 15.12.22.
25.12.22. Niin se taas joulu saapui tänne pohjolaan. Perinteisesti juhlittiin lähimmäisten kanssa. Ruoka oli hyvää ja tyttären porukka laittoi kodin joulukuntoon.
25.12.22.
Joululahjaksi saimme lintulaudalle mukavan vieraan. Harmaapäätikka tuli talin syöntiin joulun kunniaksi.
25.12.22.
Talvinen Akonjoki 23.12.22. kuvattuna joulukortiksi
5.1.23. Vuosikin pääsi vaihtumaan ja toivottavasti tämä olisi rauhan vuosi. Osallistun tänä vuonna bongaa 100 lintulajia kilpailuun. Vuosi alkoi siinä mielessä lupaavasti elikkä jo 18 lajia bongattuna talvilinnuista. Tässä kuva Jyrkänkoskelta heti vuoden alusta.
5.1.23. Lintujen bongaus retkellä 4.1. lipsautin autoni ojaan. Ei noussut kuin traktorilla vetämällä. Saipahan yön yli levätä hangessa 😁
5.1.22. Joululomalla aloittelin taas maalaamistakin. Tämä on vielä vähän kesken. Kota Akonjoella
11.1.2022
Tässä mielestäni kaunis kuva Suomen kesästä vuodelta 2019. Paikka Akonjoki Sukeva
12.1.22.
Nyt se saa olla. Maalaukseni on valmis. Tässä maalauksessa on monenlaista tunnetta. Sekä hyvää että pahaakin. Mutta kuitenkin tämä on oikeasti rakennettu miltei käsityönä. Leewi-koira oli mukana ja uskollisesti myötä eli koko rakennuksen ajan. Nyt sitten maalasin sen kankaalle. 
12.1.22. 
Pian on muistopäivä veljeni itsemurha päivään. Muistan sen päivän edelleen kuin eilisen. Minulla oli jo edellisenä päivänä outo tunne ettei kaikki ole kunnossa. Mainitsin siitä edesmenneelle vaimollekkin. No seuraavana aamuna vanhin veljeni soitti että rakkain veljeni oli kuollut. Lähdettiin itsemurhan tehneen veljeni kotiin missä surunäytelmä oli tapahtunut. Sitten sieltä poliisiasemalle missä nimismies ykskantaan totesi että veljeni oli kuollut oman käden kautta ja ojensi samalla viimeisen viestin kirjeen muodossa minulle ja veljelleni....se oli musertava viesti. Omaisen itsemurha on todella paha asia. Jää liikaa kysymyksiä?  Mitä minä olisin voinut tehdä? Menehtynyt veljeni palaa edelleen uniini erilaisissa yhteyksissä. Onko se viesti että jotain jäi kesken?
21.1.23. 
19.1.23 Oli kaunis ihan keväinen aamu. Kävin Sikokalliolla Iisalmen lähellä kuvaamassa tiaisia. Matkalla näin kauniin auringon loisteen jossa oli sumua tai usvaako se oli. Lisäksi kuusitiaisia joita ei ihan joka paikassa enää ole. Johtuen kuusimetsien hävittämisestä. Mutta lintuja oli paljon. Tässä pari kuvaa aamulta.
27.1.23.
Sonkakoskea kuvasin aurinkoisena tammikuun lopun päivänä. Joet kiehtovat minua enemmän kuin järvet johtuen luultavasti siitä että olen syntynyt ja elänyt lapsuuteni joen varrella.
4.2.23.
Hirvet olivat tulleet Akonjoelle. Sain jopa hyviä kuviakin niistä. Kerrassaan hienoa.
2.3.23.
Maalaus Vennystä. Olen kyllä tyytyväinen tähän maalaukseeni.
2.3.23.
Venus ja Jupiter olivat taivaalla lähellä toisiaan. Onnistuin kuvaamaan jopa Jupiterin 4 kuuta kuvaan.
9.3.2023.
Koskikara Nerkoon kalojen nousukoskessa. Keli oli mainio. Nautin keväästä.
10.3.2023
Lähdin mukaan Birdlifen bongaa 100 lintua vuoden 2023 aikana. Tällä hetkellä ainakin yksi on jo bongannut yli 100 lintua. Kun katsoin tilastoa mitä hän on bongannut ei oikein tunnu uskottavalta 🤔 No minä pelaan varman päälle. Tässä tämän hetken tilanne
20.3.2023
Kevätpäiväntasaus. Taivaan ranta oli tulessa kun illalla kävin lenkillä. Kyllä puhelimellakin tulee hienoja kuvia
6.4.2023. Vinsent on kaunis kissa. Musta on hieno väri kissalle 🙂
9.4.23.
Muutto lintuja tulee nyt solkenaan kun ilmat lämpenivät täällä idässäkin. Telkkiä tänään ja muutakin nähtiin

23.8.23.
Kesä on. Ei kerkeä blogia päivittämään. Mutta tässä kuva Kokkolan Harjukarin lintutornista. Tämä on parasta mitä Suomi voi tarjota kesämaisemissaan.
Mitä meillä olisi ilman hyviä ystäviä? Ei mitään!


23.8.23. Kesätaivas kun tulin terassilta. Aamulla taivas oli normaali. Tämä kuva on heinäkuulta 2023 😅
23.8.23.
Harmaahaikarat Raasio Siilinjärvi heinäkuu 2023. Mikä kaunis näkymä
11.10.23.
Kesällä blogia ei ole tullut päivitettyä. Tässä pari kuvaa menneeltä kesältä ja syksyltäkin
16.10.23.
Tänään Nerkoolla bongasin metsäkauriita. Kaunista katsottavaa kun ne lähtevät juoksemaan tai paremminkin loikkimaan. Kuin hidastettua.
16.10.23.
Birdlifen bongaa 100 lintuakin tuli lopulta täyteen tälle vuotta. Sadas lintu oli lopulta yllättäen tilhi jota en ollut jostain syystä merkannut ylös. Hemppo oli nr. 101.
Tässä kuitenkin jonkun linnun kuvakin.
3.1123.
Se joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään on vanha sanonta. Mutta Leewi koira tuo edelleen lämpimiä muistoja mieleen. Parhaita kavereita kautta aikojen ❤
16.11.23. Tässä ote isäni sotilaspassista. Hän oli mukana sekä talvisodassa että jatkosodassa. Julkaisin tämän muuallakin isäinpäivänä ja kunnia hänen muistolleen
25.12.23.
Välit vain pitenee bloggauksissa. Kiirettä on ollut. Nyt parin viikon vapaajakso työstäni. Joulu oli mukava ja lämminhenkinen. Tässä käpäläkuva minun rakkaimmistani elikkä Venny tyttö 
18.1.24.
Tänään kävin viemässä Akonjoen linnuille ruokaa. Talvi tappaa minut. Bongasin sentään kaksi saukkoa Lahnakoskessa Sukevalla. Kalastelivat kaikessa rauhassa. Mieltä virkistävää.
18.1.24.
Innostuin pitkästä aikaa maalaamaan. Tästä tulee taulu kuvaamastani hirvestä keväällä 2022.
31.1.24.
Tuntuu kuin kevät olisi tulossa. Tämä talvi on ollut jotenkin masentava ja raskas. Mutta elossa ollaan ja periksi ei anneta. Pian muuttolinnut palaavat ja......kesä
6.2.24.
Mykyrokka on Ylä-Savolaista perinneruokaa parhaasta päästä. Veren rautapitoisuus paranee kerralla ja mieli
8.2.24.
Tyttäreni syntymäpäivä. Tämä maalaus on ehkä lähes valmis. Tekisi mieli lisätä värejä mutta en uskalla.
14.2.24.
Muutin kuitenkin hieman taustaa ja nyt se saa olla. Elikkä hirvi Akonjoen talvisessa ryteikössä.
17.2.24
Uusi mielenkiintoinen radio Kiinasta. Vävy laittoi ripiitteri asetukset oaikoilleen. Hinta/ laatu suhde hyvä. Muutama QSO jo pidetty 145 MHz taajuudella
21.2.24.
Valokuvaus ei juurikaan maistu jäisestä helvetistä johtuen jota talvi on. Onneksi maalaaminen on taas vastaavasti alkanut maistamaan. Tässä aloitus palokärjestä jossa taustan maalaaminen on haastavaa
28.2.24.
Palokärkimaalaus edistyy ja en lisää siihen enää paljoakaan..Olen jokseenkin tyytyväinen
6.3.24.
Hevosmaalaus joka perustuu kuvaamaani kuvaan Kokkolan edustalta kesällä 2023. Tämä on vielä kesken mutta hyvällä alulla. Maalaan tämän kuitenkin järvi Suomen maisemiin
29.3.24.
Palokärki taulu on tässä. En lisää enkä vähennä mitään. Seuraavaksi maalaan suomenhevosen.
31.3.24.
Kevät etenee hitaasti ja lunta on vielä paljon. Bongaa 100 lintua kisassa on tälle vuodelle 25 lajia saatu. Alla kuva Pohjoisvuorelta tuosta läheltä aurinkoisena päivänä.
3.4.24.
Uuden taulun aloitus. Tämä on sellainen laji että jos ei kiinnosta kaikki ei mene niin kuin itse haluaisi....mutta voi olla toisinkin päin. Mutta jos tuntuu hyvältä maalata yleensä tulos on parempi lukuunottamatta  jos tunteet tulevat mukaan
6.4.24.
Edistystä hiukan. Kyllä siitä peura syntyy 😆
9.4.24.
Lapinharakka eli pikkulepinkäinen tuli bongattua tänään Kihlovirta Iisalmi.
17.4.24
Tämä suomenhevonen menee tällaisenaan näyttelyyn viikonloppuna. Elikkä valmis. 
1.5.24.
Uusin maalaus on eri tyyliä. Malli ei aina jouda olemaan paikalla 😆

















































































































































Julkaisenkin paljon kuvia ja mielipiteitäni näitä koskevissa asioissa.

Kommentit